utorok 12. júna 2012

Wreck-It Ralph, Fix-It Felix...retro reklamné browserové hranie


O novom chystanom disneyho animáku inšpirovaného hrami ste už isto počuli. Rovnako ako môžeme predpokladať, že k nemu jedného dňa dostaneme nejakú modernú, hnusnú 3D hopsačko-zlátaninu. Ale to príde až neskôr, až sa film dostane do kín. Teraz ho treba prezentovať a Disney to robí celkom štýlovo. Cez malú, retro hru vo flashi.

Opäť, ako v prípade nedávnych The Stacks, sa jedna o retro hru, ktorá kopíruje (alebo je zamestnaním) zamestnanie hlavného hrdinu animovaného filmu Wreck-It Ralph. V ktorom on je ten zlý, ako hovoria bratia Česi – padouch a hrdina hry, Felix, musí po ňom opravovať čo Ralph rozbije. Podotýkam, že Felix opravuje rozbité okná svojim kladivkom. Čo je – keď sa tak nad tým zamyslíme, celkom zaujímavý spôsob ako opravovať rozbité okná. Ale nechajme videohernú logiku, videohernou logikou a vychutnajme si hru, ktorá je vysoko hrateľná a zábavná. Zo začiatku sa vám môže zdať byť celkom jednoduchá, ale čím ste vyššie, tým zložitejšie to začína byť – presne ako za starých – dobrých čias. Až Ralph zvýši kadenciu hádzaných tehál a začne rozbíjať už opravené okná – to sa len váš medzerník zapotí. Ako my citlivé duše hovoríme – chudák klávesnica.



Na to, že je Fix-It Felix JR. reklamná hra, drží a baví veľmi dobre. Určite nespravíte chybu ak si ju vyskúšate. Len mi potom nenadávajte, že ste stratili x-hodín času pri browserovej hre! Popri tom budeme spolu dúfať, že sa tento animák vydarí a bude aspoň tak dobrý ako naznačuje trailer.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára