nedeľa 3. marca 2019

Pravá a ľavá ruka diabla... aj Drizzt by sa čudoval!

Už nejakú dobu som mal na disku portrét Bud Spencera ako rytiera – myslím, že to bolo pre balíček portrétov pre Pillars of Eternity 2. Avšak jeho častý herecký kolega Terence Hill tam chýbal. Tak som si ho tam nejako šikovne dotvoril. Len jednoduchá koláž viacerých obrázkov. A to bolo na dlhý čas všetko. I keď, hovoril som si, ako by bolo fajn, keby k tomu boli aj nejaké zvuky pre postavy do hry. Hlášky a komentáre, bárs i z jedného filmu. Pillars of Eternity je celkom vhodné prostredie pre týchto dvoch „výtečníkov“. Mno, problém akurát je, že dostať nové zvukové súbory do druhého Pillars je (bez prepísania niektorých pôvodných) takmer nemožné. Aspoň sa mi vtedy nepodaril nájsť nejaký rozumný spôsob. A tak celá tá milo-vtipná myšlienka kamsi zapadla a ja som sa začal venovať iným hlúpostiam... Až tento víkend, keď som opäť robil nejaké poriadky na disku, som na tieto portréty opäť narazil. Hovorím si, keď nie Pillars of Eternity, tak aspoň Icewind Dale...


Po nejakých tých „copy, paste & cut“ úkonoch som mal na stole niekoľko zvukových kúskov, ktoré som potom poskladal tak, aby sa dali použiť v Icewind Dale Enhanced Edition. Pretože je to edícia, ktorú mám nainštalovanú na disku. A pretože som sa rozhodol ísť cestou najmenšieho odporu. :-) Ak by sa niekto pýtal, prečo práve táto verzia. Až do samotného konca som netušil ako to vypáli. Či to bude aspoň dobre znieť a... No, v konečnom dôsledku je to celkom fajn.


Neviem koľkých ľudí to osloví – ostatne, Icewind Dale je samo o sebe pekné retro... Na druhej strane, medzi nami, i ja by som mal tieto zvukové súbory radšej v Pillars of Eternity 2 alebo...hmm Pathfinder: Kingmaker.

Aby som pravdu povedal, možnosť pridať zvukové súbory pre Kingmaker mi napadla až teraz, pri písaní tohto textu. Možno, ak bude čas, by som sa na to niekedy pozrel. Ale nič nesľubujem! :-)

Takže ak plánujete znovuhranie tejto starej-dobrej klasiky a vždy hľadáte nové zvukové sety... Možno môžete siahnuť po Budovi a Terencovi... Och áno, myslím, že som zabudol na malý detail. Keďže celé detstvo a zvyšok dospelosti ich mám spojených s českým dabingom... sú to ich hlasy české. V tomto prípade z „Pravej a ľavej ruky diabla“ – teda hlasy Pavla Trávnička a Jiřího Zahajského.


Inštalácia

Inštalácia by mala byť jednoduchá – portréty nakopírujete do adresára „portraits“ v Documents, kde má Icewind Dale Enhanced Edition uložené pozície.

Z vnútra adresára „BudaTerenceSoundSet“ skopírujete adresár aj setup program priamo do miesta, kde máte nainštalovaný Icewind Dale Enhanced Edition. Spustíte setup, riadite sa jeho pokynmi a za pár sekúnd máte nový „soundset“ nainštalovaný v hre.

Bud a Terence CZ Sound Set

Terence portrét pre Pillars of Eternity 2 (ak by mal niekto záujem)

A originál balíček, z ktorého pochádza portrét Buda Spencera.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára