štvrtok 11. augusta 2016

Príhody z konca vesmíru...

Život bol dobrý, prinajmenej sa tak to javilo prvé dni po ich stroskotaní. Kolónia sa pomaly rozrastala, medzitým sa Anamú a Luds do seba zaláskovali. Postavili si spoločnú spálňu a pokojne si žili. Spolu a šťastne. Aspoň tak to vonkajšiemu pozorovateľovi pripadalo. Zvrtnúť sa môže čokoľvek. V jednom okamihu. Kolónia sa postupne rozrastala. Pri jednej nešťastnej udalosti boli kolonisti schopní zachrániť Chalys. Do kolektívu celkom dobre zapadla a hlavne odtiahla kus roboty. Až do dňa toho incidentu. Luds sa nám akosi do nej zapozeral. Napriek tomu, že bol zasnúbený s Anamú, začal pokukovať po korpulentnej Chalys. Čo si akosi vonkajší pozorovateľ nevšimol.  A keby si to bol aj všimol, nič by s tým nemohol urobiť. Chlapec jej začal robiť návrhy. Chalys ho síce najprv odpálkovala, ale nakoniec neodolala jeho šarmu. Však čo tam po starostlivej Anamú. Veď tá chuderka len po nociach pracuje, varí a drží kolóniu pokope... a cez deň spí. Luds už s Anamú nechce mať nič spoločné. Rozchádzajú sa. Luds sa sťahuje ku Chalys. Anamú je z toho smutná a psychicky zlomená. Aby to nestačilo, v spoločenskej miestnosti sa stihla s Ludsom pochytiť čo vyústilo do celkom krvavej potýčky. Obaja aktéri skončili v nemocnici. Vonkajší pozorovateľ chvíľu uvažoval či by nemal Ludsa nejako potrestať, bolo mu chúďatka Anamú ľúto. Nanešťastie je Luds celkom kľúčovým členom tejto spoločnosti. Mexická sci-fi telenovela á la RimWorld.


Vonkajší pozorovateľ, to je zvláštny druh bytosti. Pozoruje, občas svojou prozreteľnosťou zasiahne do chodu kolónie. Pravdepodobne bez vedomia kolonistov. Kto vie? Bola takto neskorá zima. Celkom mierna. Teplota neklesla viac ako pod -10 stupňov Celzia. A aj to trvalo len niekoľko dní. V tento moment už je kolónia celkom funkčným miestom na život. Začal sa v nej však vyskytovať malý, nepatrný problém. Ťažko povedať či si za to mohli kolonisti alebo za to mohla nepozornosť vonkajšieho pozorovateľa (medzi nami, mohol za to vonkajší pozorovateľ). Skrátka ku koncu zimy dochádzali zásoby jedla. V okolitej prírode sa (ako na potvoru) nevyskytovala žiadna lovná zver. A keď náhodou, bolo jej strašne málo. 10 členná kolónia už niečo poje. Plus tu bol ešte jeden väzeň. Problém s väzňom kolonisti vyriešili jednoducho. Pravda je, že v myšlienkach uvažovali o poprave, ale nakoniec ho pustili. Príliš hladných krkov a stenčujúce sa zásoby jedla. Väzeň bol relatívne zdravý, i keď trochu podchladený. Nuž, vonku dlho neprežil. Podľa všetkého umrel na vyčerpanie a niečo ho zožralo. Možno. V tej dobe už pozorovateľ nedával príliš pozor. Musel sa sústrediť na kolóniu, ktorej hrozilo vyhladovanie.


Aby to nestačilo, na kolóniu zaútočilo niekoľko pirátov. Ťažko povedať aké sú pohnútky takého vesmírneho piráta. Pravdepodobne sa riadi heslom, čo nevykradneš to nemáš. Alebo možno nejakým drsnejším variantom. Mrznúci kolonisti sa museli brániť. V množstve je sila. Piráti boli štyria, nás bolo desať. Vďaka Phoebe Chillax! Tu sa však vyznamenala Lumi, keď strelila chudáka Pecka do chrbta. Lumi totiž rada strieľa, napriek tomu, že to vlastne vôbec nevie. Vonkajší pozorovateľ sa občas čuduje, prečo má táto osoba ešte stále strelnú zbraň! Nakoniec dvaja mŕtvy piráti (alebo to boli pirátky? Hmm.) odstrašili od útoku zvyšok bandy. Tá sa rozutekala a nechala kolóniu na pokoji.


Peck v nemocnici. Nálada prudko klesá. Za chvíľu nebude už naozaj čo jesť. Pozorovateľ si však všimol dvoch čerstvo zosnulých pirátskych tiel. Začal uvažovať. Smerom, ktorý bol divný – morálne. Na druhej strane... zúfalé časy si vyžadujú zúfalé riešenia. Po zistení, že sa pri mäsiarskom stole dá spracovať naozaj každý druh mäsa... Aby sme to nenaťahovali. Pozorovateľ vnukol nešťastnej Anamú myšlienku, aby na ňom spracovala nebohých pirátov. Podľa pozorovateľových informácii boli relatívne mladý, dvadsať a niečo. Škoda plytvať. Čo? Aspoň na chvíľu tento čin odvrátil hladovanie a zaistil, že kolónia zimu nejako prežije. Bohužiaľ to zanechalo isté psychické šrámy na dušičkách zúčastnených, ale to časom prejde. Mäso ako mäso. Veď ako hovorí klasik, snáď si ľudia nezasadli len na sliepky, kurčatá a prasiatka! ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára