štvrtok 25. júna 2009

Zbierka obohatená o...

Zbierka maniakálneho PC hráča sa opäť rozšírila o pár kusov hier. Pravda nie úplne toho najstaršieho dáta, aj keď tretí Wing Commander už bude mať pekných 15 rokov. Kto by to bol povedal? Som rád, že sa mi ich podarilo získať za celkom prijateľnú cenu, pretože občas pochybujem o zdravom rozume niektorých predávajúcich. Áno, narážam na Elder Scrolls Arena za 300 dolárov!!!

V každom prípade, tým že som do zbierky získal aj vynikajúcu hru X-Wing Alliance, mám teraz kompletnú sériu. Kompletnú v zmysle, aspoň jednu verziu z každého dielu. Pretože ako znalci videohernej histórie vedia, taký X-Wing a Tie-Fighter má niekoľko verzií. Všetky sú rovnako dobré, pre hráča je samozrejme najlepšia tá kompletná, ktorá má väčšinou označenie „Collector’s Edition“, či niekde som videl aj „Enhanced“. Pre zberateľov sú potom istotne zaujímavé aj tie úplne pôvodné, lenže tie práve nemám – zatiaľ :-). Čo však môžem o X-Wing Alliance povedať je, že pracuje na Windows XP bez problémov, takže je možné si ju zahrať priamo z krabice. S ostatnými hrami už bude, vzhľadom na ich vek, zrejme menší problém. Avšak ako náhle ich podrobím testu určite o tom niečo napíšem.

Zatiaľ stále skúšam hry pod Win XP, pretože ako systém sa osvedčil, je stabilný a existuje pre neho niekoľko riešení pre staré hry. Akurát nedávno som si však uvedomil, že čoskoro však bude zaujímavejšie ako tieto hry fungujú na Windows 7. Visty sú mŕtve, avšak je veľmi pravdepodobné, že jedného dňa i ja budem musieť prejsť na novší systém. Zrejme to bude práve Win 7. Občas som totiž na rôznych fórach zazrel aj celkom pozitívne správy o spúšťaní niektorých starých Windows hier. Nemám to overené vlastnou skúsenosťou, takže to berte s rezervou, ale vraj na tom bežia celkom slušne hry, ktoré odmietali behať pod Windows XP a Vistami. Znie to sľubne, ale až prax ukáže. Avšak ja sa budem XP-čiek držať čo najdlhšie to bude možné. :-)



Och, a ak by z toho obrázku nebolo náhodou jasné, o ktoré hry, že sa to jedná: Wing Commander 3, Wing Commander 4 a X-WING Alliance.
Možno by pre lepšiu kompatibilitu bola zaujímavejšia DVD verzia Wing Commandera 4 (z ktorej pochádza aj onen filmový zostrih), lenže originál je vždy cennejší a okrem toho. DVD verzia tuším nemá takú krásnu, veľkú, nádherne klasickú krabicu! :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára