sobota 25. júna 2016

Maličkosť k Unlimited Adventures

Pripravil som dve maličkosti, pre tých čo sa odvážia vyskúšať nejaký ten modul. Čo ma privádza k jednej maličkosti, na ktorú som pri článku o Unlimited Adventures pozabudol. Ak chcete hrávať tzv. hacknuté FRUA moduly, je potrebné nainštalovať a používať UAShell. Je to program, ktorý za vás kopíruje a hackuje ckit.exe. Pomocou rôznych hackov sa totiž dajú obísť viaceré obmedzenia Unlimited Advenutres. Môže tak vzniknúť množstvo zaujímavých modulov, ktoré by vo „vanilla“ verzii neboli možné. Sci-fi, superhrdinské a pod. Inštalácia UAShellu je pomerne jednoduchá a nemala by nikomu počítačovo zdatnému robiť väčšie problémy.


Game 39 aka „Pool of Radiance“ – v tomto balíčku nájdete „update“ intro grafiky, ktorá čerpá z Amiga verzie. Nie je to nič svetoborné, ale pridá na premene. 

Mimochodom, myslím, že som pri hraní tohto modulu narazil na celkom vážny bug. Ak budete plniť questy, tak si vyčistenie Stojanow Gate nechajte až na koniec. A nechoďte tam skôr než vám ho zadá radný.


Magic of the Savage Frontier addon – nové intro pre modul spolu so zmeneným „rámom“ prevzatým z Treasures of the Savage Frontier (autorom konverzie je Halfscan). A pár menších grafických vylepšení k tomu.



V oboch prípadoch treba nakopírovať súbory do príslušného adresára z dizajnom. Teda v prípade Pool of Radiance „GAME39.DSN“ a v prípade Magic of the Savage Frontier do „SAVMAGIC.DSN“.

Nuž a na úplný koniec ešte pár ďalších obrázkov... nič neznamenajú, nič netvrdím, nič nesľubujem a na ničom nepracujem. Len som testoval po rokoch možnosti editora UA. ;)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára