streda 30. júna 2010

Prírastok: Terror from the Deep

Sú hry a hry, skrátka každá hra je síce zaujímavá, ale človek sa pri ich zbieraní musí nejako profilovať, pretože nemôže mať všetko. I keď sa to snažím hrať najmä na RPG, sú medzi hrami také, ktoré niečo znamenajú, sú výnimočné, skrátka Hry. Medzi podobné nepochybne patrí i Terror from the Deep. Áno, veľmi rád by som do zbierky zaradil aj pôvodné UFO, bohužiaľ na to si musím ešte počkať.


Dokonca to tentoraz ani nebolo tak úplne za hubičku, ako býva niekedy zvykom. Skrátka 26 libier je už cena novej PC hry, lenže X-COM Terror from the Deep skrátka patrí do tej skupiny „must have“ hier a ja už som nebol ochotný príliš čakať. Pred časom som mal možnosť bojovať o balík 10 nerozbalených, originálnych Terror from the Deep hier z poza oceánu, bohužiaľ som bol prebitý. Je dosť možné, že sa teraz na ebay roztrhne vrece z TFTD hrami za oveľa nižšie ceny – ako naschvál :-), avšak doteraz to bol celkom nedostatkový tovar. Pôvodné UFO sa zháňa ešte horšie. Najjednoduchšie a najlacnejšie kúpite Interceptora :-)

Niekedy na tomto mieste jednotlivé prírastky i predstavujem, avšak v tomto prípade neviem, či to náhodou nebude ako vešať šupiny na draka. Taktickú stratégiu, v ktorej má hráč pod kontrolou organizáciu X-COM a bojuje proti šmejdu z vesmíru (pardón, v tomto prípade z hlbín oceánu :-)) pozná snáď takmer každý. Princíp budovania základní, vynachádzania nových technológií a taktických ťahových bojov je i dnes náramne chytľavá kombinácia. Vzhľadom na to, že veľké spoločnosti tento koncept odmietajú (a snažia sa nám vnútiť prachsprostú FPS) je X-COM stále veľmi solídnym herným kusom i v dnešnej dobe. Nehovoriac o neuveriteľnej atmosfére, ktorú druhý diel má. Minimalistická hudba, rozsiahle plochy a niekoľko vrstvové misie.

Spúšťanie pod WinXP
Dosbox, iná možnosť nie je (Keď sa bavíme o originálnej DOS verzii, samozrejme existuje aj Win9x verzia, ale to je zas iná rozprávka). Inštalácia prebehla v poriadku, rovnako ako spustenie samotnej hry. Problém mám len s prehrávaním videa. Floppy intro funguje bez problémov, avšak CD intro nechce prehrávať.


Stav obalu
Celé balenie je vo výbornom stave, i keď samotná krabička je trochu „labilná“, nie je to ten hutný materiál ako pri iných hrách od Microprose. Manuál, plus výborné čítanie vo forme príručky pre veliteľa X-COMu a pár registračných kartičiek. Potešil najmä manuál a už spomínaná „príručka“, naozaj zábavnou formou podáva prostredie a reálie hry. Presne kvôli takýmto veciam mám staré hry rád! :-) CD vo výbornom stave, bez škrabancov.

Informácie o hre:

Názov: X-COM Terror from the Deep
Rok vydania: 1995
Vývojári: MicroProse
Druh: takticko-manažérska stratégia

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára