streda 8. júla 2009

Volanie Opičieho ostrova...

Ách to more, to nádherné modré more. Čerstvý morský vzduch nasávaný do pľúc a tá nádherná modrá obloha. Och, skoro som zabudol... Mohli by tu byť niekde piráti. Čo je horšie, mohol by tu byť ten najhorší pirát zo všetkých – démonický, zombie zloduch, tiež známy ako LeChuck!

Keď som pred nejakým časom hral posledný diel tejto série, takmer som plakal. Kam sa podel Monkey Island? Kde je, čo sa stalo s humorom tak typickým pre túto srdcovú záležitosť? Zmizol. Vzdialene ju pripomínal len prvý akt. Potom sa kamsi stratil – do neznámych hlbín oceánu... Možno za to mohlo nejaké voodoo kúzlo. Ako inak.

A viete vy čo?! Chlapci z Telltale sú šikovní a nejakým zázrakom tú kliatbu zničili. Puf. Nie je. Ostala len číra zábava, ktorá na vás z každého rohu kričí: „Ja som Guybrush Threepwood!!!“ Presne tak a nie naopak. Tééda...až na jednu maličkosť. Pre životy pirátskych papagájov, koho bol nápad vytvoriť tak blbé ovládanie postavičky?! V Samovi & Maxovi to išlo normálne, ale tu nieeee. Tu musím ako idiot stlačiť ľavé myšítko a pohybovať s úbohým Guybrashom po obrazovke. Prípadne mi ostávajú klávesy WASD... Klávesy! Och, u všetkých morských vlkov...klávesy. Spomienky na ten nepodarený Monkey Island... Asi sa rozplačem.

Ehm, pardón, musím sa pozbierať. Normálne ma niektoré spomienky dokážu vyviesť z miery. Elaine...ó, Elaine...eh, zase mimo. Plesk-plesk. Už je fajn! Skrátka, Telltale prišli, vyvalili vrátka, spútali ma, odviezli kamsi do Karibiku a nechali ma tak. Krása. Len treba držať palce, aby sa aj ostatné kapitoly tohto dobrodružstva vydarili. Mimochodom, pán Land, trochu pridať na sviežosti a hudobnej zaujímavosti. Nie je to zlé, ale... Zdá sa mi, že v Curse of Monkey Island sme boli na tom lepšie!

Jou-hou a pil som rum! Teda, vlastne ja pijem najmä červené, ale to nie je tak pirátske! ;-)

4 komentáre:

  1. Mně přijde ovládání v pohodě a kupodivu se mi s kombinací WSAD + myš hrálo i líp. Bylo to takové svižnější a rychlejší, než jen klikat na zem a čekat, až se tam postava doplazí (trochu víc se o tom rozepíšu u sebe na blogu v neděli).

    A jestli nejsi spokojený s Tales of Monkey Island, tak včera vyšel na Steamu remasterovaný Secret of Monkey Island, který je perfektní!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Overwatch - kto hovori, ze nie som spokojny?! Pribehovo je to super Monkey Island, chrochtam blahom :)

    A co sa tyka remasterovaneho MI, uz od vcera hram :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No nevím, tak nějak mi to z toho postu vyznělo, že s tím nejsi spokojen :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ne, ne, len z ovladania som bol nejaky nesvoj :)

    OdpovedaťOdstrániť