piatok 9. júla 2010

Tales of Monkey Island - Deluxe edícia v obraze

Tieto krásne letné dni sú vhodné na odpočinok kdesi v Karibiku...prípadne na pirátske výpady na rovnakom mieste. Trochu toho rumu, ehm vlastne chcel som napísať grogu! K tomu nejaký ten nemŕtvy až démonický pirátsky kapitán. Povedzme LeChuck. Napokon, mohli by sme do toho ešte zakomponovať nepremožiteľného (ehm) piráta, čo takto monsieur Zreepwood, teda Threepwood, vlastným menom Guybrush. Vlastne, možno by to chcelo ešte nejakú tu morskú kosť! Že čo? No babu, ženskú, kočku...už si rozumieme? V tom prípade, by tu bola sympatická Guybrashova polovička Elaine Marley, prípadne neohrozená lovkyňa pirátov Morgan LeFlay. Uhm, to by bolo asi tak všetko...hopsa hejsa do Karibikejsa.


Veľa vravný nadpis, nemohol prísť vo vhodnejšej dobe. Nielenže nám LucasArts vydal špeciálnu edíciu druhého Opičieho ostrova, ktorá je, mimochodom, veľmi vydarená. Stihol mi prísť aj balíček s Deluxe Edíciou „Tales of Monkey Island“. Na tomto mieste by možno bolo najvhodnejšie napísať, ako si cením snahu Telltale vydávať svoje diela v krabicovej verzii, kde ma základná verzia nič nestojí, teda ak neberiem do úvahy cestu poštovného. V dnešnej digitálnej dobe je to veľmi záslužná činnosť. Lenže v prípade „Tales“ neostalo len pri obyčajnej krabicovej verzii, ale maniaci môjho typu si majú možnosť objednať aj akúsi špeciálnu edíciu. Skrytá je v robustnej krabici vo forme truhličky. Vo vnútri sa nachádza obľúbená vec Reginalda Van Winslowa, plátená mapa sveta. :-) Nechýba ani minca, pirátska „Piece of Eight“, podložka pod pohár z Klubu 41, špeciálna Voodoo karta a suvenír zo Súdu stročia. DVD je pevne ukotvené v spodnej časti krabičky, v exkluzívnom papierovom prebale s ilustráciou od Stevea Purcella (podobne majú zabalenú hru i predplatitelia).

To je kompletný letný set Deluxe edície. Ja som si ju ešte obohatil o kompletný set Voodoo kariet (ako hovorím, ten nie je súčasťou edície) a tričkom. Na koniec už len malé povzdychnutie – kiež by aj LucasArts daroval fanúšikom špeciálnych edícií ich hier krabičku!

Takže... So Long, and Thanks for All the Fish, teda chcel som povedať Jo-ho-ho a pili rum...Karibik volá, leto je krásne letné, a tak. :-)



Pirátska truhlička. Kto má od nej kľúčik?


Arr, ja predsa! Všetky bonusy na jednej kope.


Mapa! Kam sa vydáme dnes? Arrr!


Čiernofúzova brada! Len jedna minca!


Veru, veru...bola som tam, vodku i pivo pila... Err, iná dimenzia. Súd storočia, tam som bol!



Krabička ku krabičke a bude veľa kravičiek! Hovorievala vraj Jánošíkova stará mama.


Moje Voodoo je lepšie ako tvoje!


Všetky a iné zaujímavé veci môžete zakúpiť u Telltale! ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára